Armastusega Lätimaalt

26. augus­tist 28. sep­temb­ri­ni 2024. a saab Tapa raa­ma­tu­ko­gus näha Läti kunst­ni­ke ühis­näi­tust „Armas­tu­se­ga Läti­maalt“.

Näitus "Armastusega Lätimaalt", Arta Ozola-Jaunarāja

Oma töö­de­ga astu­vad üles seit­se kunst­nik­ku: esi­me­sel kor­ru­sel Arta Ozo­la-Jau­narāja ja Kiti­ja Role, tei­sel kor­ru­sel on väl­jas Alek­sei­js Nau­movs, Gita Treice, Ani­ta Paeg­le, Anda Straut­niece ja Gun­de­ga Muzi­kan­te tööd.

Näi­tu­se kuraa­tor Vii­ve Noor on näi­tu­se koh­ta öelnud:

Näitus "Armastusega Lätimaalt", kunstnik Gundega Muzikante

“Lät­la­sed on meie arm­sad naab­rid ja hin­gelt lähe­da­sed. Lähe­da­sed on nad mei­le genee­ti­li­selt­ki. Kül­lap on meil see­tõt­tu pal­jus­ki sar­na­ne mait­se ja sar­na­sed aru­saamad. Seda väi­ke­st näi­tust raami­des mõt­lesin sel­le pea­le, et kui jät­ta kõr­va­le iga kunst­ni­ku isi­ku­pä­ra, siis mida­gi on sel­les näi­tu­ses see­su­gust, mis tule­tab meel­de meie endi näi­tusi. Mit­te et lau­sa võr­dus­mär­ki saaks pan­na, aga kui­da­gi oma­ne ja armas tun­dub see näi­tus küll. Soe ja sõb­ra­lik. On pil­te, mis pärit raa­ma­tu­test ja on pil­te, mis ekst­ra teh­tud meie näi­tu­se tar­vis. Ja ikka armas­tu­se­ga Lätimaalt.”