Elagu roosa!

Barbied on vallutanud väikeste tüdrukute südamed, kinolina ja meie raamatukogu. Lasteosakonnas on näitus Barbie-nukkudest läbi aegade. Näitusel on valik kolme pere Barbiedest ja näha saab nii 56-aastast Barbiet kui ka uuemaid Barbie-Fashionistasid.
Barbie on 9. märtsil 1959 Ameerikas müügile tulnud nukk, mis saavutas kiiresti edu, vallutas turud ja sai moeikooniks. Nukk Barbie sai nime Barbie looja Ruth Handleri tütre Barbara järgi.

6 images

Kohtumine jutuvestja ja muusiku Polina Tšerkassovaga

2023. a mai lõpus oli meil suur rõõm Tapa raamatukogus kuulda imelisi muinaslugusid ja saada võlutud kaunitest helidest!
Jutuvestja, antropoloog ja muusik Polina Tšerkassova lugudest saime taas kinnitust, et ühe tugeva rahva teeb võitmatuks tema keel, mille imelisi ja väekaid sõnu peame uhkusega rääkima ning mitte eales laskma neil unustuse hõlma vajuda.

22 images

Eesti keel seest ja väljast

Kuidas on õppida eesti keelt teise keelena. Kuidas tundub eesti keel võõrale inimesele ja mida me saaksime ise ära teha, et toetada keeleõpet.

7 images

Kirjandusmäng

Olime maakonna parimad! 2023. aastal toimus kirjandusmäng 3.-4. klassidele ja meie raamatukogu lugejatest moodustatud võistkonnad võtsid osalemist täie tõsidusega. Osalemiseks oli vaja läbi lugeda 10 etteantud lasteraamatut ja nende põhjal koostatud küsimustele vastata. Tapa Gümnaasiumi 3. klasside võistkonnad ja 4.a klassi „Tiim10“ käisid alates jaanuari lõpust iga nädal raamatukogus harjutamas. 4.a klassi võistkond sai maakondlikul võistlusel maksimumpunktidega 1. koha ja 3.a klassi võistkond 3. koha. Jaanus, Hannah ja Andri esindasid maakonda ka vabariiklikul võistlusel, mis toimus Tallinnas Lastekirjanduse Keskuses, kuid sealt jäi saagiks osalemisrõõm!

20 images

Tapa Muusika- ja Kunstikooli kunstiosakonna näitus

Lasteosakonna seinu kaunistasid TMKK kunstiosakonna õpilaste tööd. Värvikirevust ja silmailu pakkusid nii joonistatud laamad, kilplased kui käpiknukud. Juhendajad Renee Aua, Katrin Leete ja Liina Kald.

25 images

Tapa Muusika- ja Kunstikooli täiskasvanute kunstiringi näitus

Tapa Muusika- ja Kunstikooli täiskasvanute kunstiringi näitusel sai näha "imelikke inimesi", merevaateid, loodusmaastikke ja palju muudki. Kunstiõpetaja Katrin Leete juhendamisel olid valminud jällegi põnevad tööd, mis lausa kutsusid uudistama.

16 images

Origami tund - 06.03.2023

Üks ääretult tore ja inspireeriv tund toimus 06.03.2023 Tapa raamatukogus. Nimelt korraldasid Anne Rudanovski (Kunstikool Pallas) ja Tiina Kraav (TÜ) gümnaasiumi kolmandatele klassidele origami töötoa, kus õpilased said paberist kuubi kokku voltida. Ja oh seda rõõmu – kääre ja liimi kasutamata valmisid kuubid, mis õhku visates ja osavalt kinni püüdes ei lagunenudki ära. Milline isetegemise rõõm ja teadmine – ma saan hakkama! Nii see oskus ja enesekindlus kasvab ning tulevikumeistrid sirguvad!
Täname näituse ja tunni korraldajaid ning jääme uut kohtumist ootama!

14 images

Lugemisisu programmi lõpetamine - 24.05.2023

Kui päike käib kõrgelt ja väljas on suvesoe, ei malda enam toas passida. Nii suured kui väikesed tahaks õues ringi joosta. Nii lõpetasime meiegi Tapal selleaastase Lugemisisu programmi liikumisaastale kohaselt - liikudes. Raamatukogu ümbrusesse oli peidetud 10 pilti Lugemisisu raamatutest koos erinevate tähtedega. Tapa Gümnaasiumi õpilased pidid pildid üles leidma, arvama ära raamatu pealkirja ja mõistatama, mis sõna moodustub tähtedest. Meil oli tegemist kui palju. Kui enam joosta ei jaksanud sai ka jalga puhata ja kommi süüa.

21 images

"Ellen Niiduga Midrimaal" 2023

Seekordse etluskonkursiga tähistasime luuletaja 95. sünniaastapäeva. Oli kingipakke ja ka sünnipäevakringel, kuid kõige toredamad olid ikkagi lapsed, kes esitasid Ellen Niidu luuletusi. Kõik esinesid väga hästi, aga mõned lihtsalt veidi veel paremini.
Igatahes, oli tore luulepidu ja küll oleks kahju olnud, kui keegi teist oleks tulemata jäänud!!!

26 images

Kohtumine lasteraamatuillustraatori Sirly Oderiga - 15.03.2023

15.03.2023 oli Tapa raamatukogus gümnaasiumi algklasside kirjandushuvilistel õpilastel põnev kohtumine lasteraamatuillustraatori Sirly Oderiga. Sirlyl on loomulikult ameteid rohkem: teatrietenduste ja filmide kunstnik, Rahva Raamatu kaupluste eriväljapanekute kujundaja ja sotsiaalmeedia sisu looja. Kohtumisel keskendusime eelkõige ikka sellele, kuidas valmib üks raamatupilt ja kui palju aitab illustratsioon raamatu sisu lahti rääkida. Enne kui mõni illustratsioon päriselt valmis saab, eelneb sellele põhjalik töö. Sirvisime raamatuid, vaatasime kunstniku kaasas olevaid originaalpilte ja saime aimu, kui palju lisavõimalusi annab veel omakorda digipildi joonistamine. Aga peamine kõige selle juures on ikka tahe teha, tahe õppida ja olla sihikindel oma unistuste realiseerimisel.
Aitäh, Sirly Oder! Uute kohtumisteni, uute piltideni! Saime kunstnikult lubaduse aasta lõpus juba rohkem pilte näha, siis juba näitusena raamatukogu seintel.

16 images